Vad ge en utbildad diskare?
Kvalitet och effektivitet
En diskare som är utbildad ger arbetsgivaren en kompetent medarbetare som höjer kvalitén på arbetet som utförs i restaurangen. Utbildningen är riktad från all glas och porslin till kökets redskap i själva köket.
Arbetstagaren ska implementera effektivitet i sitt området och ska känna till säkerhetsrutiner, kontroll av material och maskinerna samt kan göra kloka och rätta beslut i pressade lägen.
Minskar riskerna för ohälsa
och olycksfall i arbetsplatsen
Diskarens verksamhet ökar arbetsmiljöns fysiska och sociala förhållanden på arbetsplatsen. Diskarens uppdrag är att se till att skydda sin egen säkerhet, sina arbetskamraters samt välfärd av kunderna som påverkar företagets prestige. Att ha en utbildad diskare innebär att stora delar av diskhanteringen automatiseras.
Det sparar både arbetskraft, tid och energiförbrukningen när varmvatten och kemikalier behandlas med en kontrollerad dosering med hänsyn för miljön.
Är också indirekt ansvarig
för bilden av restaurangen
Allt köksredskap, glas, porslin och bestick som ställs fram passerar diskrummet. Villiga att lämna ansvaret vidare till alla kockar, assistenter och servitörer som måste fortsätta med sina förpliktelser för en bra service. Detta borde i hög grad beaktas.
Diskaren är direkt ansvarig
på miljön och arbetscirkeln
Diskaren är ansvarig för hantering av återvinningsmaterial och enligt rutinerna som miljöprogram föreskriver.
Diskaren är inte bara den enda ansvariga för vad som händer inne i disken utan övrig personal som har kontakt med den också. Själva köket, dvs kallskänkan, biträden och även servicen som passerar genom disken som plockar/lämnar olika föremål, är också ansvariga om brist på kommunikation eller samarbete med diskaren förekommer.
Undviker dyra kostnader
Om vi börjar med tanken på hur mycket en diskmaskin kostar till företaget, dess underhåll borde man tas hänsyn till på full allvar.
Brister på kunskap om drift och under-
håll av maskinerna orsakar fruktansvärda ekonomiska förluster.
Vi kan tillägga den felaktiga
användning/hantering av övrig utrustning som används för verksamheten.
Redo inför alla olika moment inom restauragbranschen
Diskarens kunskaper kvalificerar honom att utföra alla olika uppgifter som krävs för att bli en kompetent medarbetare
DISK PLUS
Org Nr - 620606 0896
Tf - 073 770 0808