Varför måste en diskare utbildas

Varför  bör man ha en kvalificerad diskare…?


Ett effektivt arbete vid disken kan även bidra till en ökad prestanda i arbetsflödet på hela restaurangen vilket i sig, kan även öka lönsamheten för verksamheten! Alldeles för många ekonomiska förluster orsakas pga. okunskap bland personalen. 


En restaurang tjänar på att ha en diskare som känner sig delaktig och som förstår sin betydelse för verksamheten. Därför vinner vi alla när en diskare får den status den förtjänar med sin kunskap!   

Varför måste en diskare utbildas?

 

En Diskare är en viktig bidragsgivare till restaurangens högklassiga tjänster och resultat. Den är ansvarig för många aspekter som rör sig och passerar genom disken.

I många fall, hittar ni diskaren även utanför diskrummet.


En Diskare delar också ansvaret för gästernas hälsa. Olyckor  som sker  på grund av bristande kunskaper kring maskinernas underhåll, föremål som kommer ut till matsalen i samband med porslin, bestick, mm., rester av kemikalier på verktygen som används i matlagningen, osv. Det bristiga arbetet påverkar restaurangens budget, vilket innebär högre kostnader för företaget i form av skadestånd , reparationer och böter.